Nyheter MA-system Utbildning
Hem > Nyheter > Framtiden för maskinutbildningar är digital
eTruck FR

Framtiden för maskinutbildningar är digital

2023-06-27

I maj samlade ASSOCCA*, där MA-system är medlem, trettiosex av sina medlemsföretag för att delta i ett webinar om digitaliseringen av maskinutbildningar i Frankrike. Många olika synpunkter kom fram under webinariet och alla deltagare var överens om att digitala utbildningar har kommit för att stanna och kommer inom några år att vara den främsta utbildningsformen.

Digitaliseringen går framåt på alla områden och så även inom maskinutbildningar. Nya pedagogiska grepp som till exempel storytelling som fokuserar på att påverka elevernas attityder till risker i arbetet. De utbildningsföretag som förlitar sig på traditionella utbildningsmetoder utan att anamma digitala lösningar kommer att få svårt att överleva redan inom ett par år.

Ny teknik tar tid att införa och därför är det viktigt att de företag som vill komma i gång med digitala utbildningar och blended learning får hjälp och stöd av leverantörerna.

Digitala utbildningar ger miljömässiga fördelar då pappersböcker inte längre behövs och i många fall kan även resandet begränsas då teoridelen av utbildningen i många fall kan göras av eleven innan praktikutbildningen.

Tidsaspekten togs också upp då många elever upplever att det är mycket ”väntetid” under maskinutbildningar och att då kunna studera själv vid en dator eller i sin mobiltelefon gör att utbildningstiden utnyttjas effektivare.

Några sammanfattande punkter från webinariet:

· Framtidens utbildningar är baserade på blended learning där den digitala delen ingår som en naturlig del av utbildningen

· Digitaliseringen kommer att innebära ökad lönsamhet för alla parter

· Ny pedagogik ger säkrare och effektivare maskinförare

Kontakta oss så berättar vi hur du kan digitalisera dina maskinförarutbildningar med eTruck, eLift och Instructor Portal!

*ASSOCA är en organisation för utbildningsföretag inom maskinutbildning i Frankrike. ASSOCCA = Association des Organismes Certifiés CACES®