Nyheter MA-system Utbildning
Hem > Nyheter > Distansutbildning eTruck
Distansutbildning

Distansutbildning för nya och gamla truckförare med eTruck

2020-03-26

I tider då vi alla ska göra vad vi kan för att minimera risker, passar distansutbildning på truck extra bra. Du gör en insats för samhället, samtidigt som du ökar trucksäkerheten. eTruck fungerar för både grundutbildning och repetitionsutbildning.

Hur fungerar eTruck?

eTruck är en online-kurs som täcker teoridelen av en truckförarutbildning. Den tar 4-6 timmar att genomföra, och motsvarar A- och B-utbildning enligt TLP 10, den läroplan som gäller i Sverige. Det betyder att den täcker in bland annat ledtruckar, motviktstruckar och skjutstativtruckar.

Kursen varvar fakta med storytelling. Här berättas historien om en arbetsdag då en truckolycka inträffar. Eleverna vet att olyckan kommer att hända, men inte när eller hur. Det gör att de under berättelsens gång försöker ”lösa gåtan” i förväg. Utan att tänka på det övar de sig i att upptäcka och förstå risker, och fundera över hur man undviker dem. Det ger kunskap och förståelse som sitter.

eTruck har alltid fokus på trucksäkerhet och truckekonomi och är en effektivare utbildning som skapar mindre frånvaro.

 

Läs mer om eTruck här

Kontakta oss på MA-system Utbildning för mer information gällande eTruck - ring oss på 046 - 32 90 10 eller maila oss på education@masystem.se.