Kranutbildning
Hem > Utbildning > Förarutbildning > Kranutbildning

Kranförar- och lastkopplarutbildning

Kursen vänder sig till alla som använder traverser, pelarsvängkranar, telfrar på svängarm och på balk. Utbildningen höjer kompetensen för kranförare och lastkopplare och minskar risken både för personskador och skador på gods, inventarier och kranar.

Målet för utbildningen är att skapa skickliga användare, med förmåga att arbeta effektivt utan att göra minsta avkall på en säker arbetsmiljö. Kursen uppfyller med marginal kraven som ställs i aktuella internationella standarder, översatt till de svenska SS-ISO 9926-1 och SS-ISO 23853. Det ger en garanti för en kvalitativ utbildning.

Som du vet får du inte köra kran utan utbildning. Att Arbetsmiljöverket kräver att både kranförare, lastkopplare och signalmän utbildar sig beror på säkerhet. Ingen ska behöva vara rädd att skadas på jobbet. Eftersom lyft innebär många risker är det viktigt att du vet vad du gör – innan du gör det för att inte skada dig själv, andra, utrustning eller det gods du jobbar med.

Grundkurs

För företag som inte själva har en kraninstruktör, kan vi arrangera utbildningen av kranförare och lastkopplare. Deltagarna lär sig att jobba effektivt utan att sätta säkerheten på spel. Därmed ökar produktiviteten, samtidigt som risken för skador på människor och material minskar.

Upplägg

Utbildningen täcker travers, sväng- och portalkranar. Kursen omfattar 1 dag teori och 1 dag praktik. Efter godkända prov erhåller eleven ett utbildningsintyg.

 

Repetitionskurs

Repetitionskursen är till för dem som redan har gått en grundkurs för kranförare, och som behöver uppdatera sina kunskaper och finslipa sin körteknik.

Upplägg

Kursen baseras på ett koncentrat av vår grundkurs. Samma sak gäller för det utbildningsmaterial som används.

Huvuddelen av kursen ägnas åt en genomgång av de viktigaste teoriavsnitten. Säkerhetsfrågorna intar en central plats. Kursen innehåller teoretiska och praktiska prov. Efter godkända prov får eleven ett utbildningsintyg.

Kranförarutbildning

Endast företagsförlagda kurser, kursmaterial ingår

Utbildning

Längd

Pris

 Kranförare  2 - 4 dagar
 Begär offert
 Kranförare - repetition
 1 dag
 Begär offert