ePort
Hem > Support > ePort > FAQ ePort

FAQ ePort

Utskrift med bilder i slutprovet

Så här gör du för att skriva ut eTrucks slutprov med bilder

Gå in på en eTruck-kurs. Klicka på förstoringsglaset bredvid så att elevens resultat kommer upp. Klicka sedan på ”Detaljerat slutprov” så att slutprovet kommer upp.

FAQ ePort

Ställ dig med musen på slutprovet och högerklicka, välj ”Print preview”. Gå vidare in i inställningar genom att tex klicka på kugghjulet. En ”Page setup-ruta” ska då komma upp. Bocka i ”Print Background Colours and Images”. Tryck OK. Nu kommer bilderna med i utskriften.

FAQ ePort

Byt lösenord eller språk

Byt till ditt eget lösenord genom att klicka på texten ”klicka här”, se gul markering.

Byt till annat språk i ePort genom att klicka på någon av flaggorna. Det valda språket ligger kvar vid nästa inloggning, men ni kan väja att byta språk vid varje inloggning.

FAQ ePort

Visa 5- eller 7-dagarsvecka i kalendern

I kalendermodulen kan du välja att se 5- eller 7 dagars vecka, se gulmarkering, detta val blir därefter standard tills du själv ändrar.

FAQ ePort

Se hur många gånger ett intyg skrivits ut till en elev

För att se hur många gånger ett intyg till en person skrivits ut går man in i registret och tar upp en elev, markerar intyg, väljer ett intyg och skriv ut, där kommer det då upp antal gånger intyget skrivits ut till just den personen. Se gulmarkering.

FAQ ePort

Välj eTruck på engelska till elev

Du kan välja eTruck på engelska till de elever som föredrar det. Det gör du i bokningen när du lägger upp dina elever. Klicka på rutan bredvid lösenordet så kommer en ruta upp: ”Välj språk”. Klicka i engelska och spara.

FAQ ePort

Utskrift av dokument med elevens lösenord

När ni ska skicka lösenorden för eTruck-utbildningen till en kontaktperson eller elev får ni med ett dokument som elev kan skriva ut, dokumentet innehåller elevens lösenord samt en instruktion hur de ska komma in på utbildningen. Det här A4-dokumentet kan ni även välja att skriva ut direkt från ePort och lämna till kontaktperson eller elev. Väljer ni knappen ”Skriv ut inbjudan” uppe vid lösenorden skriver ni ut dokument till de som finns i rutan. Väljer ni knappen ”Skriv ut alla inbjudningar” nertill skriver ni ut dokument till alla bokningar på just det här kurstillfället.

FAQ ePort

Flytta elev till annat kurstillfälle

Du kan flytta en elev från en eTruck-kurs som inte startat sin utbildning till annat kurstillfälle. Eleven har då kvar sitt lösenord. Gör så här: Lägg upp en ny bokning och skriv in elevens namn. En ruta med två val kommer upp: ”Flytta deltagare till denna kursen i stället” eller ”Låt deltagare ligga kvar på tidigare kurs och lägg till deltagaren här också”. Om du vill flytta kursdeltagarens uppgifter och lösenord till den nya bokningen, välj det första alternativet och spara.

FAQ ePort

Lägga tillbaka oanvända eTruck-licenser i potten

När ni är inne på en eTruck- kurs kan ni genom att klicka på knappen ”leta upp oanvända licenser” göra just det. Ni kan söka licenser tre år bakåt i tiden som mest och inkludera även de som ligger med namn på en kurs. Det bästa är att ta över de licenser som inte har några namn. Klicka i bockrutan på de som ni vill ska hamna tillbaka i potten och klicka på ”frigör valda licenser”.

FAQ ePort